Turistfavoriten, härliga Malaga

Malaga är huvudstaden i Spaniens Solkust utmed medelhavet. Staden är en riktigt härlig mix mellan just storstad och ett härligt strandliv. Här är det nära till allt. Malaga är också en perfekt utgångspunkt om man vill upptäcka övriga Spanien.

Feta fester och långa nätter

Någonting som Malaga har blivit känt för är sitt natt- och uteliv, det finns en hel uppsjö av grymma nattklubbar och mysiga pubar och barer. Här kan du hitta en riktigt bra sammanställning av olika klubbar och barer i Malaga.

Fantastiska sevärdheter

Genom tiderna har Malaga varit en viktig hamnstad, framför allt för det spanska området på östsidan. Idag är hamnen Puerto de Malaga en viktig hamn för framför allt turistkryssningar. Mycket av den vackra arkitekturen i Malaga härstammar från den spännande och mytomspunna moriska tiden. Den vackra moriska Gibralfaroborgen blickar ut över staden, och nära den utmed Paseo del Parque, finns fästningen Alcazaba. I Alcazaba ligger ett mycket intressant arkeologiskt museum. Själva Paseo del Parque är också ett vackert stråk som går utmed en park, som innehåller många palmer och statyer, och den går ända ned till stadens hamn.

Det finns också många vackra byggnader att upptäcka i Malaga. Malaga är fullkomligen fyllt av vackra murar från både antik tid och framåt. Malagas Katedral är en grekisk-romersk byggnad, som är väl värd ett närmare besök. Den neoklassiska katedralen Cathedral of the Encarnation rekommenderas också, och likaså Palacio Episcopal, Iglesia del Sagrario och Palacio de los Condes de Buenavista.

Turistfavoriten Malaga

Picassos födelseort

En annan häftig grej är att Malaga är Picassos födelseort. Han flyttade sedermera till Barcelona, men han kommer från Malaga och idag finns ett mycket fint Picassomuseum i staden. Det ligger faktiskt i själva huset där Picasso en gång bodde. Museet öppnades 2003, och har snabbt blivit ett mycket populärt turistmål. Andra intressanta museer är Museo Municipal, som har visningar om Malagas historia, CAC Malaga som är stadens moderna museum.

Internationellt präglad matkultur

Malagas matkultur har fått inflytande från många håll i världen, bland annat den arabiska matkulturen. Det är en riktigt upplevelse att dricka det marockanskinspirerade teet på tehusen i staden. I Malaga finns även många spanska tavernor, som i första hand serverar spanskt vin, men som också serverar mat i form av nationalrätten tapas. Vinet i Malaga är väldigt sött, men samtidigt starkt. Utmed kusten finns också många mysiga restauranger som serverar goda fisk- och skaldjursrätter, vilket är någonting man verkligen bör passa på att frossa i när man är här. Vid ett restaurangbesök i staden eller utmed havet kan man även passa på att beställa någon av de inhemska specialiteterna espetos eller pescaíto frito.

Hitta de undangömda strand-pärlorna

Den lokala stranden i Malaga heter La Malagueta. Det är en helt okej strand, men om man vill ha lite mysigare stränder gör man bäst i att bege sig lite mer österut, till fots eller med buss mot El Palo. Här finns en bra sammanställning av stränder i Malaga.

Passa på att åka på utflykt runt Malaga

Det lättaste sättet att ta sig runt annars i staden är med buss, men om man vill bege sig utanför staden för utflykter kan man enkelt hyra en bil eller ta tåget. Ett riktigt häftigt utflyktsmål i närheten av Malaga är Caminito del Rey, vilket är en vandringsled som går längs en klippvägg. Den är oerhört häftig att uppleva, här kan du läsa mer om Caminito del Rey.

Artiklar om andra städer i Spanien

AlicanteBarcelonaMadridMagalufValencia

Artiklar om öar i Spanien

IbizaLanzaroteMallorcaTeneriffa

Andra artiklar om Spanien

Shopping i Spanien Mat i Spanien Spaniens klimat